Over FlamencoVivo

OVER FLAMENCOVIVO


Docente
Anamaría was nog geen vier jaar oud toen zij haar eerste pasjes op de dansvloer zette. Het begon allemaal met klassiek ballet en dansexpressie. Daarna verruimde zij haar beweging met salsa, oriëntaalse dans, yoga, en tango argentino.

Haar ware passie vond zij echter in flamencodans, in de prachtige oude Zuid-Spaanse stad Cádiz, de bakermat van de flamenco. Ze volgde daar van 2001 tot en met 2008 intensief flamencolessen bij diverse academias, zoals Academia de baile Flamenco Compás, Academia de baile Las Bayaderas, Asociación de Danzas Ciudad de Cádiz, Centro Municipal de Arte Flamenco La Merced (diploma in 2008), Centro de Arte y Flamenco de Sevilla.  Haar Spaanse docenten stimuleerden haar tot het oprichten van een flamencodansschool in Nederland en zodoende werd in 2002 FlamencoVivo geboren.

In de afgelopen jaren was Anamaría betrokken bij diverse optredens en workshops, waaronder: ‘Mira’ en ‘Ensueños’ in Theater NWE Vorst Tilburg (2013, 2011 –bekroond met de Stimuleringsprijs van Kunstbalie voor dansexperimenten), ‘La Casa de Bernarda Alba’ in de Verkadefabriek Den Bosch (2011), ‘Chispazos del Amor’ op cultureel podium Maranatha (2010), ‘El Amor Brujo’ in Concertcafé Tilburg (2008), Festival Español Concertzaal Tilburg (2008), International Gipsyfestival (2007, 2006), 10 jaar Doordansen Schouwburg Rijswijk (2005), Dance2b (2004), Kerst in de Textielateliers (2004), Internationale Vrouwendag Theater de Vorst (2003), Internationale Vrouwendag Stoelemat Bergen op Zoom (2002), La Sal (Cadiz 2002).

Verder gaf zij vele workshops op diverse scholen in Tilburg en omgeving en trad zij op bij tal van speciale gelegenheden zoals bruiloften, vrijgezellenuitjes, verjaardagen en bedrijfsfeesten. Voorts gaf Anamaría les aan de Dans- en Balletschool Leidschendam, de Universiteit van Tilburg, en de Muzerije in Den Bosch.

In 2006 richtte zij haar eigen showgroep Grupo FlamencoVivo op, wat een extra impuls gaf aan haar inspiratie als choreografe. Haar showgroep behoort volgens Kunstbalie inmiddels tot de top van de Brabantse amateurdans!
De voorstelling La Bailaora van Anamaría maakt nu ook deel uit van het kunstmenu van de Kunstbalie. Sinds 2013 geeft zij met haar showgroep ook ieder jaar voorstellingen in haar eigen, volledig Spaans ingerichte theaterzaal.

Anamaría studeerde af aan het conservatorium in Enschede in de richting danstherapie en volgde gedurende een jaar een Master in de choreografie aan de Fontys Dansacademie in Tilburg.

 

De zaal
De lessen vinden plaats in de eigen, volledig Andalusisch ingerichte dansstudio van FlamencoVivo aan de Groeseindstraat 113 in Tilburg. De zaal heeft een zwevende dansvloer van ca 80 m2 en een spiegelwand van maar liefst 12 meter (zie fotocollage hieronder). Er is gratis parkeeraangelegenheid in de buurt van de dansstudio en ook een inpandige fietsenstalling.

Over FlamencoVivo
Over FlamencoVivo

FlamencoVivo | Groeseindstraat 113 | 5046XA Tilburg | 013 535 55 09 | info@flamencovivo.nl

Ontwerp website Madelon de Graauw | Realisatie Webdesign & Marketing

Volg en like ons op 

Reacties zijn gesloten.