Cursusaanbod

CURSUSAANBOD

Het cursusaanbod bestaat uit wekelijkse lessen voor beginners tot en met vergevorderden op maandag-, dinsdag- en woensdagavond en zaterdagochtend. Deze lessen starten 2x per jaar: rond half september en rond half januari. Ook flamenco4kids!

Lesinfo
Tijdens iedere cursus komen alle essentiële elementen van de vurige Spaanse flamencodans aan bod: ritmisch handgeklap en voetgeroffel, sierlijke arm- en polsbewegingen, hanteren van rok en castagnetten en vooral: de persoonlijke expressie. In de gevorderde lessen wordt ook gedanst met waaier, mantón (sjawl) en bata de cola (jurk met sleep).

Gaandeweg worden verschillende flamencodansen geleerd: Van feestelijke sevillanas en zwoele rumbas tot statige en dramatische soleares. Voor flamencodansen is geen danspartner nodig! De lessen zijn toegankelijk voor mannen en vrouwen en bij voldoende belangstelling zijn er ook kinderlessen. Iedere nieuwe leerling heeft de mogelijkheid om een introductieles te volgen.

Dansrokken, castagnetten, waaiers en danssjawls kunnen in het eerste blok gratis geleend worden.
De cursussen worden in principe in het Nederlands verzorgd, maar de docente spreekt ook Spaans en Engels en in overleg met de leerlingen wordt bepaald of de cursus volledig in een bepaalde taal zal worden gegeven of in een mix van talen.

Lesrooster
Er zijn wekelijkse lessen voor volwassenen (beginners tot en met vergevorderden) op maandagavond, dinsdagavond, woensdagavond en zaterdagochtend. Deze lessen starten 2x per jaar: rond half september en rond half januari. De cursusinformatie met daarin ook de actuele lestijden kan worden opgevraagd via info@flamencovivo.nl of via Contact in het menu.

Kinderles
De kinderen leren dansen op prachtige Spaanse muziek, terwijl u in alle rust nog even een boodschapje doet of alvast het avondeten voorbereid….of gewoon lekker mee komt dansen met uw kind.

Iedere les wordt een feestje met zwaaiende dansrokken, castagnettes en waaiers (in het 1e blok gratis te lenen). Van Flamencodansen krijgt jouw kind ook nog eens een heel mooie houding en veel ritmegevoel.
En natuurlijk kun je ook een kinderverjaardagsworkshop plannen in FlamencoVivo.

De kinderlessen (ca 7-12 jaar) gaan alleen door wanneer er zich voldoende kinderen aanmelden voor een cursus in september of in januari. Deze cursussen zullen plaatsvinden om 16.00 uur op een dinsdagmiddag of een woensdagmiddag of op een zaterdag om 13.00 uur (geef graag je voorkeur aan).

 

WORKSHOPS

SHOWGROEP

BEDRIJFSUITJES EN FIËSTAS

cursusaanbod FlamencoVivo
kinderlessen FlamencoVivo

FlamencoVivo | Groeseindstraat 113 | 5046XA Tilburg | 013 535 55 09 | info@flamencovivo.nl

Ontwerp website Madelon de Graauw | Realisatie Webdesign & Marketing

Volg en like ons op 

Reacties zijn gesloten.